1. Kiedy możesz spodziewać się kontroli skarbowej?
  2. Jak bezinwazyjnie osuszyć budynek?
  3. Czy kształt wycieraczki ma znaczenie?
  4. Jak objawia się martwica skóry?
  5. Odpady medyczne i sposoby ich segregacji
  6. Jak funkcjonuje sztuczne lodowisko?
  7. Jazda wózkiem widłowym – zachowanie bezpieczeństwa
  8. Jak dobrać odpowiedni sprzęt apteczny?
  9. Dlaczego warto wyposażyć lokal w sterylizator do noży?
  10. Rola Polski w transporcie pomiędzy Europą a Azją
  11. Kiedy sprężarka bezolejowa to dobry zakup?
  12. Czy kurs na dietetyka jest niezbędny do wykonywania zawodu?
  13. Catering paleo na spotkania biznesowe – uniwersalny wybór dla każdej grupy pracowników
  14. Co przewozi się w skrzyniach transportowych?
  15. Amalgamat dentystyczny – jak bezpiecznie się go pozbyć?
  16. 5 smacznych przekąsek z tradycyjnej szynki
  17. Integracja wzrokowo-ruchowa w żłobku – zalety
  18. Chcesz mieć nowoczesną firmę? Korzystaj z systemów IT dla biznesu
  19. Co trzeba wiedzieć o generatorach azotu?
  20. Dlaczego przedsiębiorcy coraz częściej stawiają na rozwiązania chmurowe?
  21. Pościel bambusowa – jakie ma właściwości i kiedy warto ją kupić?
  22. ADHD – czy to tylko przejaw medykalizacji?
  23. Jak zdobyć uprawnienia na podesty ruchome?
  24. Namiot magazynowy, czyli mniejsze koszty magazynowania
  25. Jak dbać o okap kuchenny?
  26. Leczenie trądziku dawniej i dziś
  27. Arytmetyka mentalna odpowiedzią na potrzeby współczesnych uczniów i ich rodziców
  28. Czym są waporyzatory i do czego służą?
  29. Automaty schodowe – wygodne i ekonomiczne rozwiązanie
  30. Przełom listopada i grudnia – gorący okres dla firm kurierskich
wtorek, Grudzień 11, 2018
  1. Kiedy możesz spodziewać się kontroli skarbowej?
  2. Jak bezinwazyjnie osuszyć budynek?
  3. Czy kształt wycieraczki ma znaczenie?
  4. Jak objawia się martwica skóry?
  5. Odpady medyczne i sposoby ich segregacji
  6. Jak funkcjonuje sztuczne lodowisko?
  7. Jazda wózkiem widłowym – zachowanie bezpieczeństwa
  8. Jak dobrać odpowiedni sprzęt apteczny?
  9. Dlaczego warto wyposażyć lokal w sterylizator do noży?
  10. Rola Polski w transporcie pomiędzy Europą a Azją
  11. Kiedy sprężarka bezolejowa to dobry zakup?
  12. Czy kurs na dietetyka jest niezbędny do wykonywania zawodu?
  13. Catering paleo na spotkania biznesowe – uniwersalny wybór dla każdej grupy pracowników
  14. Co przewozi się w skrzyniach transportowych?
  15. Amalgamat dentystyczny – jak bezpiecznie się go pozbyć?
  16. 5 smacznych przekąsek z tradycyjnej szynki
  17. Integracja wzrokowo-ruchowa w żłobku – zalety
  18. Chcesz mieć nowoczesną firmę? Korzystaj z systemów IT dla biznesu
  19. Co trzeba wiedzieć o generatorach azotu?
  20. Dlaczego przedsiębiorcy coraz częściej stawiają na rozwiązania chmurowe?
  21. Pościel bambusowa – jakie ma właściwości i kiedy warto ją kupić?
  22. ADHD – czy to tylko przejaw medykalizacji?
  23. Jak zdobyć uprawnienia na podesty ruchome?
  24. Namiot magazynowy, czyli mniejsze koszty magazynowania
  25. Jak dbać o okap kuchenny?
  26. Leczenie trądziku dawniej i dziś
  27. Arytmetyka mentalna odpowiedzią na potrzeby współczesnych uczniów i ich rodziców
  28. Czym są waporyzatory i do czego służą?
  29. Automaty schodowe – wygodne i ekonomiczne rozwiązanie
  30. Przełom listopada i grudnia – gorący okres dla firm kurierskich

Sterylizator do noży to dziś konieczność w każdym lokalu gastronomicznym! 

Sterylizacja naczyń w lokalu gastronomicznym jest obowiązkowa. Prowadzącym działalność biznesową w tej dziedzinie pozostaje więc jedynie decyzja o zakupie lub wypożyczeniu sterylizatora. Większość przedsiębiorców twierdzi, że inwestycja we własny sterylizator zwraca się szybko i warto od początku zaopatrzyć się w taki sprzęt. Tym bardziej, że ewentualne koszty utraty zaufania klientów lub nałożenia kar przez kontrolę jakości mogą mocno nadszarpnąć wizerunek lokalu. Sterylizator do noży to urządzenie, które poddaje sterylizacji naczynia i sztućce dzięki czyszczącemu i dezynfekującemu działaniu promieni ultrafioletowych. Sterylizacja jest procesem obligatoryjnym po każdym użyciu naczyń w komercyjnym lokalu gastronomicznym. Przeprowadzać ją więc trzeba co najmniej raz dziennie. Sterylizator do noży działa w tym procesie technologicznym jako narzędzie całkowicie usuwające z naczyń i sztućców bakterie, wirusy, mikroorganizmy i wszelkie drobnoustroje, które w warunkach kuchennego ciepła i wilgoci mają tendencję do osadzania się na naczyniach w niewidocznych gołym okiem formach. Sterylizator niszczy je już podczas jednorazowego cyklu oczyszczania i dezynfekcji naczyń i sztućców. Dzisiejsi restauratorzy i właściciele lokali gastronomicznych, a nawet punktów usługowych małej gastronomii nie wyobrażają sobie swego zaplecza kuchennego bez posiadania własnego sterylizatora. Bezpieczeństwo i higiena przygotowywanych posiłków to pewność, że naczynia i sztućce używane do ich przygotowania oraz podawania są wolne od zagrożeń epidemiologicznych. Bez takiej pewności nie da się dziś przecież odpowiedzialnie prowadzić żadnej działalności gastronomicznej.

Sterylizator do noży oszczędza przestrzeń lokalu 

Przestrzeń zaplecza kuchennego to skarb w każdym lokalu gastronomicznym. Wiedzą o tym wszyscy, którzy pracuję w tej branży. Na potrzebę ergonomii miejsca do pracy w kuchni i na zapleczu odpowiada również sposób montowania sterylizatora do noży. Jego instalacja wykonywana jest w dowolnie wybranej przez właściciela lokalu pionowej powierzchni. Takie rozwiązanie oszczędza miejsce do pracy oraz ułatwia dostęp do sterylizatora obsługującym go pracownikom. Chodzi bowiem o to, aby naczynia i sztućce poddawane były sterylizacji bez nadmiernej inwestycji czasu, którego na zapleczu kuchennym dobrze prosperującego lokalu zawsze brakuje. Stąd też ergonomia montażu i działania sterylizatora do noży.

Trwały materiał

Sterylizator do noży wykonany jest z najwyższej jakości certyfikowanej stali nierdzewnej. Dzięki temu materiałowi jest on niemalże niezniszczalny, a na pewno nie wymaga nadmiernego serwisowania, oszczędzając czas i pieniądze przedsiębiorcy oraz uwagę pracowników zaplecza kuchennego. W wyposażeniu tego urządzenia znajduje się magnetyczny uchwyt na noże zapobiegający niepożądanemu przemieszczaniu się ich podczas procesu sterylizacji. Niezwykle przydatnym elementem konstrukcyjnym sterylizatora jest regulator czasu sterylizacji, który można nastawić w zależności od planowanego czasu sesji sterylizacyjnej od 0 do 120 minut. Decyzja o czasie sterylizacji dopasowanym do rodzaju naczyń i ich cyklu sterylizacyjnego zależy więc wyłącznie od pracowników zaplecza kuchennego. Innego czasu sterylizacji wymagają przecież naczynia i sztućce sterylizowane codziennie, a innego serwisy naczyń używanych wyłącznie na specjalne okazje. Sterylizator w takiej formule jest niezwykle ekologiczny, oszczędza wodę i energię elektryczną. Wybór rodzaju sterylizatora, jego wymiarów oraz materiałów, z których wykonuje się drzwi także należy do klienta. Dostępne są sterylizatory z drzwiczkami ze stali lub z poliwęglanów (drzwi przeźroczyste). Producent zadbał także o bezpieczeństwo użytkowania sterylizatora poprzez wyposażenie go w automatyczny wyłącznik promieni ultrafioletowych po otwarciu drzwiczek. Dzięki temu nie ma możliwość negatywnego oddziaływania promieni UV na pracowników zaplecza kuchennego.

Inspirowane: Tanake.com.pl – wyposażenie gastronomii

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Obserwuj nas

Reklama

Reklama